BICRO pokreće program sufinanciranja istraživača i poduzetnika

Bez autora
May 05 2010

Poslovno-inovacijski centar Hrvatske - BICRO pokreće novi Program provjere inovativnog koncepta u sklopu kojeg će bespovratnim sredstvima od 35 do 350 tisuća kuna po projektu sufinancirati provjeru i zaštitu intelektualnog vlasništva, demonstraciju tehničke izvedivosti te izradu funkcionalnog prototipa, izvijestili su danas iz tog Centra. Bicro program provodi u suradnji s partnerima Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, Tehnološkim parkom Varaždin te Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje. Program se realizira u sklopu Hrvatskog projekta tehnologijskog razvoja kojeg financiraju hrvatska Vlada i Svjetska banka, a javni poziv za dodjelu potpora objavljen je na mrežnim stranicama svih partnera. Dobivena sredstva uz osnovne aktivnosti mogu se iskoristiti i za analizu tržišta, poslovno planiranje, razradu koncepta i strategije za razvoj ili komercijalizaciju proizvoda te poslovnu podršku za utvrđivanje tržišne isplativosti ideje.

BICRO pokreće program sufinanciranja istraživača i poduzetnikaPoslovno-inovacijski centar Hrvatske - BICRO pokreće novi Program provjere inovativnog koncepta u sklopu kojeg će bespovratnim sredstvima od 35 do 350 tisuća kuna po projektu sufinancirati provjeru i zaštitu intelektualnog vlasništva, demonstraciju tehničke izvedivosti te izradu funkcionalnog prototipa, izvijestili su danas iz tog Centra.

Bicro program provodi u suradnji s partnerima Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, Tehnološkim parkom Varaždin te Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje.

Program se realizira u sklopu Hrvatskog projekta tehnologijskog razvoja kojeg financiraju hrvatska Vlada i Svjetska banka, a javni poziv za dodjelu potpora objavljen je na mrežnim stranicama svih partnera.

Iz Bicroa ističu da se dobivena sredstva uz osnovne aktivnosti mogu iskoristiti i za analizu tržišta, poslovno planiranje, razradu koncepta i strategije za razvoj ili komercijalizaciju proizvoda te poslovnu podršku za utvrđivanje tržišne isplativosti ideje.

Iz Programa je moguće financirati do 75 posto ukupnih troškova, dok ostatak od najmanje 25 posto natjecatelj trebaju osigurati iz vlastitih ili drugih izvora.

Napominju i da je smisao provjere inovativnog koncepta utvrditi tehničke karakteristike i komercijalni potencijal rezultata istraživanja čime će se premostiti jaz između istraživanja i razvoja i tržišta.

Program provjere tog koncepta podupire predkomercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik